Hooischuur Kindercentrum mallemolen

Over ons

Even voorstellen

Een kinderopvang uitkiezen doe je niet zo maar. Je wilt graag de juiste keuze maken voor je kind.

Daarom willen we onszelf graag voorstellen en een beeld schetsen van wie we zijn en hoe we zijn gegroeid tot wie we nu zijn.

Ook hebben we een aantal redenen beschreven waarom ouders voor ons hebben gekozen.

Mocht je hierna nog vragen hebben, of je wilt een keer komen kijken, neem dan gerust contact op.

Een stukje geschiedenis.

Ooit, in een ver ver verleden, is Kindercentrum Mallemolen opgericht in 2000 door Wies Zijlema-van Lune. We zijn toen begonnen als gastouder in Beijum.

Na een aantal omzwervingen in Beijum, zijn we in 2009 terecht gekomen in Boerderijum, ons huidige pand.

Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een volwassen organisatie met drie verschillende groepen met ruimte voor 70 Kinderen.

Ons team bestaat uit 15 trotse mensen die elke dag betrokken zijn bij de kinderopvang.

Verder ervaren ouders ons als Persoonlijk, Transparant en Betrokken.

Hieronder een toelichting waarom ouders dit zo ervaren en waarom wij dit zo belangrijk vinden.

Ouders vinden ons Persoonlijk

Dit gevoel krijgen ouders niet zo maar. We besteden veel aandacht om een persoonlijke band op te bouwen zodat we beter kunnen inspelen op de behoeftes van zowel het kind als de ouders.

Hoe we dit doen?

Een persoonlijke benadering begint met een naam. We kennen dan ook alle namen van de kinderen. En ja, ook die van de ouders. 

Verder werken we al jaren met een vast team. Zelfs onze invalkrachten staan bij ons op de loonlijst. Hierdoor wordt de deur bij ons al jaren met dezelfde glimlach geopend.

Ook vinden we dat ieder kind uniek is. We benaderen de kinderen elk op hun eigen persoonlijke manier. 

Dit vraagt wel wat van onze organisatie.

We hebben er daarom voor gekozen om ieder kind te koppelen aan een vaste mentor. Hierdoor leren we de kinderen goed kennen.

Het resultaat hiervan?

Het Kindercentrum voelt niet alleen als veilig, maar voelt vooral als iets eigens van het kind. 

Vaak als we langs een speeltuin komen in Beijum, op onze herkenbare fietsen, dan horen we vaak:

“heey, dat is mijn Mallemolen!”

En daar doen we het voor.

Ouders vinden ons Transparant

Bij ons weten de ouders waar ze aan toe zijn en wat ze kunnen verwachten.

Het weten van het waarom creëert een sfeer van vertrouwen.

Het hele plaatje

We doen dit door eerlijk, assertief en zorgvuldig te communiceren. Dus niet alleen als het goed gaat, maar ook als het kind een mindere dag heeft.

Altijd op de hoogte

We verspreiden regelmatig nieuwsbrieven en communiceren op een actieve manier over de dingen die spelen binnen de Kinderopvang.

Makkelijk te bereiken

We hebben een platte organisatie. Hierdoor zijn we goed bereikbaar en kunnen we snel schakelen. Ouders vinden het gemakkelijk en vooral fijn om met ons te praten over de ontwikkeling van hun kind.

Actieve oudercommissie

Ouders weten door onze open houding hoe ze ons kunnen helpen. Zo hebben we betrokken ouders en een actieve oudercommissie. Zo organiseert de oudercommissie ouderavonden en adviseert bij belangrijke besluiten.

Doordat we transparant zijn weten de ouders wat er speelt binnen Kindercentrum Mallemolen. Hierdoor kunnen de ouders een belangrijke bijdrage leveren aan de kwaliteit van onze kinderopvang.

Ouders vinden ons Betrokken

Kinderopvang doe je met passie. Dat doe je alleen maar als je met een oprechte houding betrokken bent bij de kinderen en het gezin. Wij zijn er trots op dat wij door de jaren heen al zo veel gezinnen hebben leren kennen en vooral mogen helpen.

IMG_2358

Sociale voelsprieten

Onze betrokken instelling vertaalt zich naar dat ene stapje extra, een luisterend oor en onze sociale voelsprieten die we gebruiken als het kind net even wat meer aandacht nodig heeft dan normaal.

Voorbeeldfunctie

Goed voorbeeld doet volgen en jong geleerd is oud gedaan. Cliché spreekwoorden, we weten het, maar op ons van toepassing. We willen namelijk een voorbeeld zijn voor de kinderen en ze betrekken bij onderwerpen die er toe doen.

Zo is Kindercentrum Mallemolen betrokken in Beijum. We doen vaak mee met opruimacties en prikacties in de wijk, zoals de Lentekriebels. Op deze manier raken de kinderen betrokken bij Beijum en het milieu terwijl ze ervaren hoe belangrijk het is om hun afval in de prullenbak te doen.

Onze locatie, met meerdere natuurspeelplaatsen, is groen. Naast dat het een uitdagende speelplek is, is het ook een manier om de kinderen te betrekken bij de natuur. Het is elke keer een mooie ontdekkingstocht voor de kinderen als ze onze natuurspeelplaatsen zien groeien.

Ook maken we tijdens ons broodjes-smeer moment zo veel mogelijk gebruik van fairtrade en biologische producten. We laten hiermee de kinderen zien hoe je met je dagelijkse boodschappen betrokken kunt zijn bij de ontwikkeling in andere landen en ons milieu.

Kindercentrum Mallemolen is betrokken en we willen hierin een voorbeeld zijn voor de kinderen.

Zelf ervaren?

Natuurlijk. Kom gerust langs om zelf een beeld te krijgen van onze Kinderopvang.

Maak een afspraak

Stuur ons een berichtje voor het maken van een afspraak

    Lees verder over

    Werkwijze & Locatie

    Shopping Basket