insung-yoon-1135826-unsplash (1)

Onze openingstijden

Een korte toelichting

Openingstijden

Wij zijn geopend van 7.00 tot 18.00 uur.

Ochtendopvang

  • Brengen7:00 - 9:00 uur
  • Ophalen13:00 uur

Middagopvang

  • Brengen13:00 uur
  • Ophalen17:00 - 18:00 uur

Incidenteel kan er van deze tijden worden afgeweken in overleg met de P.M.-ers.

Halen en brengen:

In de KDV groepen hebben we om verschillende redenen een vaste dagindeling:

  • Organisatorische redenen: kinderen worden gebracht en gehaald binnen vastgestelde tijden. De P.M.-ers stemmen hun organisatie daarop af. Deze periodes vallen buiten de tijden waarin aandacht besteedt wordt aan eten, slapen, verschonen en andere activiteiten zo kan er volop aandacht gegeven worden aan de bezigheden van het moment.
  • Redenen van voorspelbaarheid, structuur en tijdmarkering: jonge kinderen kunnen niet klok kijken, maar kunnen wel de volgorde van dingen leren. Een voorbeeld: na het slapen eten we een cacker en drinken wat om vervolgens binnen of buiten te spelen. Na het spelen eten we nog een soepstengel en daarna komt pappa of mamma weer. Herhaling van ritmes en rituelen geeft een gevoel van veiligheid, voorspelbaarheid en herkenning.

Het is belangrijk dat een kind met een goed en prettig gevoel op kindercentrum Mallemolen verblijft en weer mee naar huis gaat. Voor de kleine kinderen is afscheid nemen soms moeilijk maar wel duidelijk. Daarom is het belangrijk dat er op een duidelijke wijze met een vast ritueel afscheid wordt genomen.

Meer informatie

Over onze dagindeling

Shopping Basket